torsdag 27 november 2008

Stående och dykare

O utvecklas med stormsteg. Idag reste han sig själv til stående flera gånger. Han har även tagit sina första krypsteg. Men han insåg snart att det går fortare att åla sig fram och återgick därför snabbt till det. Han är just nu väldigt avvaktande till andra människor. Han ska godkänna dem först, innan de får komma fram och hälsa. Något som de flesta Thailändare har svårt att förstå.

Idag har vi varit ute och dykt. Vädret var strålande, och det blåste inte allt för mycket. Vi hade med oss en svensk tjej, I, som var barvakt medans vi dök. Hon bor i AoNang, pluggar kurser på distans, tar CSN och bara njuter av tillvaron. Tänk om en annan hade tänkt så långt. O och I kom mycket bra överens och I var överraskad över hur ”lättpassad” O är. Det gick så bra så nu har vi bokat henne igen på lördag då vi ska åka till Phi Phi och dyka.

Dyken var sissådär. Ganska strömt vissa partier och sikten var som bäst 8m. Mycket partiklar i vattnet, vilket ifs inte är så konstigt med tanke på att det har regnat dagligen den senaste veckan. Vi såg docj några skojiga grejor så som sjöhäst, triggerfish, snapper, havsorm, nakensnäckor, häftiga genomsim och andra dykare.

Väl hemma igen tog vi oss ett dopp i poolen jag och O. Vi hann bada i säkert 3 minuter innan himlen öppnade sig och regnet ner. Man skulle kunna säga att vi badeadeoch dushade samtigigt. Hade jag haft shampo med mig hade jag använt det. O struntade i alla fall i regnet och fortsatte att plasta som vanligt. Efter ett tag vann dock regnet och vi gick upp, satte oss i poolbaren och njöt av en coconötsshake. Min och O’s favvo.

Nu ikväl har vi varit hos skrädaren och kollat hur J’s skjortor och rock blir. Själva skräddaren (inte säljaren) var där och tog nya mått på O till hans väst. Skräddaren bara skakade på huvudet åt oss. I hans ögon är detta näst intill en omöjligt uppgift.

Nu sover O och vi sitter på balkongen och pratar igenom dagens äventyr. Livet är just nu underbart!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter verkligen underbart! Lille O verkar också trivas som fisken i vattnet. På söndag ska vi ha EFIT på aff, om du har tid och lust....
Ha det gott!

Anonym sa...

O....söt o go, vilket äventyr ni är på! Njuter av fredag, lyssnat klart på ...Låt den rätte komma in....riktigt bra bok. Om en vecka sitter vi på en mysig pub i London, härligt, på lördagen väntas 40 års festr i Felixtowe, kul! Kramiz Veronica