onsdag 5 september 2012

Onsdag = konsten att förbereda

Så var klockan lite efter nio på morgonen. Hitills har jag hunnit förbereda lunch, mellis och middag. Det går en tvättmaskin. En torktumlare är sorterad och vikt. En liten sover förmiddag.

Det är en konst att hela tiden ligga tre steg före. Herr O sk ahämtas på dagis 12.15. Klockan 14.15 ska vi var ahos logopeden. Det ger oss två timmar. Ska man då åka hem imellan? Eller sk aman leta reda på en lekpark? Och om det blir lekpark så gäller det att mellis är med. Och visst kan man ta med något färdigt. Men det lkänns lite knasigt. Så det blir hemmagjort rismellis. Med hallon.

Och sen då, sen ska man hem. Och om inte middagen var förberedd, ja, då skulle den kastas ihop  med två barn som bara vill leka och ha uppmärksamhet. Och javisst kan man kasta fram något halvfärdigt, men nej, inte när jag har möjligheten att genom god förberedelse faktiskt göra bra mat.

Något som jag inte har förberätt än är städningen. Och plockandet. Det är ständigt pågående känns det som. Så det är väll bar att ta pö om pö antar jag.

Inga kommentarer: