fredag 25 december 2009

Vår julafton

Julen började med att lilla O vaknade 55minuter i 7 på morgonen. Vi låg och myset och busade i sängen en stund innan vi gick ner. I arbetsrummet låg faffa (morfar) och sov. Lilla O var mycket förvirrad över detta. Varför och vem ligger där? Efter lite frukost för O så öppnades de första paketen hemma. Det var bilar och ett pussel. Det tog rätt lång tid att öppna paketen då varje paket skulle provlekas efter öppnandet.

När morfar åkt, efter frukost nummer2, så hoppade jag och O in i duschen för lite jultvagning. O älskar att duscha. Han stället sig mitt i strålen och låter vattnet rinna ner i ansiktet på honom . Där kan han stå nästan hur länge som helst. Efter tvagning var det dax för finkläder. O fick på sig finbyxorna (kritsträckrandiga), vit skjorta och slipsen. För att matcha honom tog jag på mig en svart klänning och älsklingen J kostym med väst.

Bilen packades full med julklappar. Jag var lite orolig för att jag skulle råka kasta en påse med julkappar i soporna istället för de två sopsäckar som jag tog med mig ner till bilen. Men så blev det inte, som tur var (jag undrar hur många som faktiskt har gjort det). Vi körde iväg mot storMormor och kom sisådär 7min innan vi var tvungna att vända hem igen. Älsklingen J hade glömt plånboken.

O somnade i bilen ganska bums och vaknade inte förens vi kom fram till storMormor kl. 12.10. Där möttes vi av tomten som var upp och klättrade på storMormors skorsten. Tur att hon inte hade tänt någon brasa!

Väl inne i värmen möttes vi av mosterS, morbrorD, farmor, farfar, mormor, morfar och värdinnan storMormor. Uppe i ett av gästrummen fanns dessutom två ligister, mosters katter Findus och Jansson. Värdinnan hade verkligen slagit på stort. All julmat var hemmalagad. Inga halfabrikat här inte. Julbord, efterrätt, tomtegröt och sju sorters kakor. Och runt om i huset fanns det choklad och frukt gömt lite var stans.

Hela övre delen av vardagrummet var täckt med paket. De flesta var såklart till vår lilla O. Vi körde utdelandet av paketen i två omgång för för att herrn skulle orka med. En lite vända innan Kalle, och en efter. O var glad och nöjd hela tiden. Han hade hela tiden full uppmärksamhet av någon, och dess utom fri tillgång till vindruvor. Han höll humöret uppe hela långa dagen, fram tills klockan 19 då vi vända våra näsor hemåt. Han somnade som den lilla baby han är i sin stol i bilen.










Inga kommentarer: